Gode råd og slangetips

Hydroscand AS har i over 35 år vært leverandør på slanger i det norske markedet, og vi har lang erfaring med håntering av slanger og kuplinger. Det er flere tiltak du kan gjøre for best å bevare slangene dine og nedenfor har vi ramset opp noen gode råd til deg. Slik kan du forlenge slangenes levetid i opptil flere år.

6 gode råd for lengre levetid på slangene

  • Prøv å unngå at slangen gnisser mot noe.
  • Kontroller slangene visuelt ved jevne mellomrom.
  • Unngå om mulig at slangene står lenge i sol og kulde. Bruk passende beskyttelse mot sol, vær og slitasje.
  • Unngå at slangene blir klemt.
  • Sjekk slangenes posisjon med maskinen i flere stillinger.
  • Vær oppmerksom på strekk eller for krapp bøy på slangen.

Slik beskytter du slangene

Alt. 1: Beskyttelsesspiral
En plastspiral som tvinnes rundt slangen er et enkelt og rimelig tiltak for å gi slangene et lengre liv. Slike spiraler kommer i mange farger og former. Hensikten er først og fremst å beskytte slangen mot skarpe kanter og slitasje, men den kan også beskytte noe mot sollys. Beskyttelsesspiral fås også i stål.

Alt. 2: Rustfri stålfletting
Stålfletting i rustfritt materiale 304. Brukes utvendig på metall- og gummislanger for å holde på trykk, i tillegg til å beskytte for utvendige påvirkninger.

Alt. 3 : Beskyttelsesslange
Pyrojacket er en beskyttelseslange for slanger og kabler. Når slanger skal lede varme medier fungerer Pyrojacket som isolasjon. I tillegg beskytter slangen mot utvendig strålevarme. Slangen har innvendig vevd glassfiber og utvendig silikon gummi. Pyrosil tape brukes i overgang mellom Pyrojacket og slange.

Alt. 4: Tre en industrislange utenpå en mindre slange. Dette er et vanligere alternativ i enden av slanger, for å minske belastning ved bøying av slangen.