Hydroscand finansierer et bedre it-miljø for elever i Sør-Afrika

2019-09-03

Hydroscand har siden 2011 engasjert seg i en skole og barnehage i Appelsbosch i Sør-Afrika. Et engasjement som allerede har ført til flere bygninger, renoveringer og utdelinger av stipend til avgangsklassens beste elev eller elever. Nå støtter Hydroscand skolen i å forbedre IT-miljøet for elevene på Inqolayolwazi Primary School.

Hydroscand sitt skoleprosjekt i Sør-Afrika har allerede påvirket barnas studiemiljø og framtidsutsikter på mange måter. Men engasjementet slutter ikke her. Nå er det også et prosjekt i gang med å forbedre miljøet i skolens It-lokale.

«Vi har hatt problemer med luftventilasjonen i skolens IT-lokale og har forsøkt å reparere det gamle anlegget, uten å lykkes. Etter å ha brukt en del penger på å prøve og reparere det gamle anlegget besluttet vi i stedet å kjøpe en ny luftventilasjon med hjelp fra Hydroscand», sier Edna Freese, som sammen med Louis Freese driver en farm i Appelsbosch og er engasjert i skoleprosjektet.

Nå fungerer luftventilasjonen uten problemer, og elevene kan igjen bli undervist i et behagelig arbeidsmiljø. Skolen hadde også, i tillegg til problemet med luftventilasjonen, en WiFi-forbindelse som var så svak, at kun noen få pc-er kunne være koblet opp samtidig. Nå har skolen med støtte fra Hydroscand oppgradert til en bedre og hurtigere forbindelse. Det betyr at alle pc-er kan være koblet opp til internett samtidig, og gjør at undervisningen i IT-lokalet kan foregå mere effektivt.